Kategórie
 
 
 
 
 

Elektrický skúter využijete v meste aj mimo mesta

Hľadáte jednoduchý rýchly spôsob prepravy v meste? Túžite sa vyhnúť denným zápcham? Elektrický skúter je potom pre vás ideálnym riešením. Ak rozmýšľate nad kúpou skútra, ale potrebujete o tomto ekologickom dopravnom prostriedku získať viac informácií, určite si prečítajte o elektrických skútroch viac v článku.

Elektrický skúter je moderný dopravný prostriedok obľúbený u ľudí všetkých vekových kategórií. Využívajú ho úradníci, dôchodcovia, študenti a jednoducho všetci tí, ktorí sa chcú dostať do cieľa pohodlne a bez vysokých nákladov. Skúter je skvelou alternatívou auta alebo mopedu, ktoré fungujú na benzín či naftu.

Moderný elektrický skúter je výkonný, pohodlný a ekologický dopravný prostriedok, ktorý oceníte v meste ale aj mimo mesta. Skúter je skvelým prostriedkom prepravy nielen pre všetkých pracujúcich ale aj pre seniorov, ktorí naďalej chcú viesť aktívny život.

Elektrický skúter je bezpečné a spoľahlivé vozidlo, ktoré je vybavené opierkou nôh, pohodlným sedadlom, spätnými zrkadlami. Dojazd týchto vozidiel je od 25 do 85 km. Elektrický motor je navyše šetrný k prírode.

Dopravné zápchy, zle zaparkované autá či iné prekážky na ceste nezabránia už majiteľovi skútra prísť do cieľa svojej cesty včas a bez stresu.

Elektromotory týchto vozidiel sú poháňané batériami s vysokým stupňom ochrany proti prehriatiu počas prevádzky. Batéria vydrží približne 1200 plne nabitých cyklov. Plné nabitie batérie dosiahnete približne za 4 - 8 hodín . Batériu môžete nabíjať z bežnej zásuvky alebo na špeciálnej čerpacej stanici. Vysokorýchlostný kotúčový brzdový systém zabezpečuje dobré brzdné vlastnosti.

Výhody elektrických skútrov

Bezpečnosť

Elektrický skúter je vybavený osvetľovacím zariadením ako svetlomety, smerovky, brzdové svetlá. Niektoré modely sú vybavené čelným sklom na ochranu pred štrkom odletujúcim spod kolies iných vozidiel. Skútre s tromi kolesami, resp. štyrmi kolesami ktoré poskytujú nielen zvýšenú stabilitu, ale aj dodatočnú ochranu proti nakloneniu a prevráteniu. K elektrickym skútrom z našej ponuky je možné dokúpiť si rôzne bezpečnostné prvky ako bezpečnostný pás, úchytka na veci alebo ochranný kryt.

Šetrnosť k životnému prostrediu

Elektrický skúter nemá spaľovací motor a nepotrebuje benzín. To znamená, že takéto vozidlo neznečisťuje životné prostredie. Navyše má veľmi tichú prevádzku.

Cena

Elektrické skútre sú cenovo dostupnejšie ako auto, motocykel, moped a ich používanie nezaťaží vašu peňaženku. Nepotrebujete meniť olej a dopĺňať pohonné látky.

Manévrovateľnosť

Skútre na elektrický pohon poskytujú vysokú úroveň mobility. Vďaka sile a kolesám s často širokými pneumatikami sa skúter perfektne pohybuje po chodníkoch, námestiach, parkoch. Jednoduchý princíp ovládania vám umožní používať skúter okamžite bez ohľadu na to, či ste senior alebo človek v produktívnom veku.

Pohodlie

Vozidlo je vybavené pohodlným sedadlom, košíkmi na prepravu potravín, tašiek a pod. Niektoré modely majú dokonca aj striešku na ochranu pred dažďom alebo slnečným žiarením.

Jednoduchá údržba

Vzhľadom na absenciu spaľovacieho motora nie je potrebné riešiť dopĺňanie paliva, oleja či výmenu sviečok. Pre správne fungovanie stačí elektrický skúter správne obsluhovať, skladovať a nabíjať.

Rozmery

Väčšina modelov je dostatočne kompaktná, takže viete pohodlne zaparkovať v blízkosti domu. Navyše rozmery skútra z neho robia ideálny dopravný prostriedok počas dopravnej špičky.

Životnosť batérie

Batériu, ktorá vydrží približne 1200 plne nabitých cyklov, dobijete pomerne rýchlo a vy si môžete užívať jazdu naplno. Výkonová rezerva v moderných modeloch postačuje na niekoľko dní aktívneho používania v meste.

Široká škála modelov

Rozmanitosť ponuky elektrických skútrov vám umožňuje nájsť ideálny model práve pre vás. Stačí si stanoviť požadované parametre ako výkon, dobu dojazdu, rýchlosť, cenu. Elektrický skúter je praktické vozidlo pre jazdu na relatívne krátke vzdialenosti. Vyberte si z našej ponuky skúter v závislosti od osobných preferencií, cieľov, rozpočtu a užívajte si jazdu naplno.

Potrebujem na elektrický skúter vodičák?

Elektrický skúter môžete používať aj bez vodičského oprávnenia, musí však spĺňať 2 podmienky:

  • výrobcom udaná maximálna rýchlosť je najviac 25 km/h
  • výkon je najviac 250 W

Pri splnení oboch podmienok spadá skúter do kategórie elektrobickylov, no v skutočnosti sú však výbavou porovnateľné s plnohodnotnými elektroskútrami.

Pre silnejšie skútre s max. rýchlosťou do 45 km/h a výkonom do 4 kW je potrebné vlastniť vodičské oprávnenie typu AM. Toto oprávnenie je možné získať už od 15 rokov a ak máte vodičské oprávnenie na osobný automobil (B), máte automaticky aj oprávnenie AM.

Vodičšké oprávnanie typu A1 je potrebné pre skútre s rýchlosťou nad 45 km/h a výkonom do 11 kW. Pre takéto skútre je potrebný vek minimálne 16 rokov.

Je dôležité pripomenúť, že pri jazde na elektrickom skútri je potrebné dodržiavať všetky pravidlá cestnej premávky. Pri všetkých vozidlách, ktoré sú súčasťou cestnej premávky a sú určené na prevádzku po pozemných komunikáciách, treba myslieť na povinné zmluvné poistenie. Toto poistenie sa ročne pohybuje približne na sume 8 – 12 € a závisí aj od výkonu skútra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia