Kategórie
 
 
 
 
 

Top vychytávky na boj s celulitídou

Trápi vás pomarančová koža? Chcete sa zbaviť celulitídy? Prečítajte si tipy, ako odstrániť celulitídu doma.

Celulitídou sa trápia vo väčšej miere ženy, no nevyhnú sa jej ani muži. Pomarančová koža, ktorá sa usádza na koži, nie je zdravotným problémom. Považuje sa skôr za estetickú záležitosť, a preto existuje viacero spôsobov ako jej predchádzať či ju postupne eliminovať.

Výskyt tzv. „pomarančovej kôry“ na koži môže kvôli svojej neestetickosti prinášať psychickú nepohodu. Ak si nemôžete dovoliť podstúpiť anticelulitídne procedúry v drahých klinikách, zatočte s celulitídou a zbavte sa jej nepríjemnej pomarančovej kôry v pohodlí vášho domova.

Podstata problému vzniku celulitídy

Celulitída vzniká ako dôsledok hromadenia tuku v podkožnom tkanive, ktoré je sprevádzané spomalením krvného a lymfatického obehu, vznikom edémov v bunkách a medzibunkovom priestore, dystrofiou tkanív a znížením ich elasticity. Zvyčajne sa u žien problém pomarančovej kôry objavuje na bruchu, stehnách, zadku, krížoch, niekedy v oblasti lakťov, kolien, členkov a zápästí.

Príčinou tohto estetického problému je tvorba bunkových kolagénových vlákien medzi tukovými bunkami. Dochádza k zhoršeniu obehu krvi i lymfatického moku, spomaľuje sa prenikanie kyslíka a živín do tkanív. To všetko vedie k spomaleniu procesov rozkladu tukov, metabolizmus, odstraňovania toxínov a iných škodlivých látok. V tkanivách sa objavujú zápalové procesy, hromadí sa prebytočná tekutina, tvoria sa jazvy.

Zbaviť sa dnes celulitídy je celkom jednoduché a dokonca získanie pevnej a pružnej pokožky vás nebude stáť ani celý majetok. Pomocou špeciálnych vychytávok v kombinácii s dobre zvolenou kozmetikou opäť získate hladkú a pevnú pokožku navyše v pohodlí vášho domova.

Prečo sa nám tvorí celulitída?

Príčin vzniku tvorby pomarančovej kože môže byť niekoľko a vplýva na nich najmä

  • Genetika
  • Životný štýl
  • Stravovacie návyky
  • Nedostatok pitného režimu
  • Fajčenie
  • Nadváha, obezita
  • Užívanie hormonálnej antikoncepcie
  • Poruchy lymfatického systému

Čo je anticelulitídna masáž?

Anticelulitídna masáž pomáha redukovať tukové usadeniny v podkoží a vyhladzuje povrch pokožky. Jej technika je blízka klasickej európskej masáži, avšak pri anticelulitídnej masáži sa sústredíme na aktiváciu cirkulácie krvi v tkanivách, lymfy a medzibunkovej tekutiny. Správna masáž na riešenie odstránenie problému pomarančovej kôry musí byť lokálna a cielená. Jej podstatou je „zahriať“ tkanivá, normalizovať lokálny krvný obeh, prietok lymfy a funkciu žliaz.

Pri celulitíde sa pri masáži nezameriavajte priamo na tukové bunky, pretože vaša snaha „rozdrviť“ tukové bunky hrubou silou problém len prehĺbi. Zvýšeným tlakom na pokožku dochádza k poškodeniu kapilár, vzniku hematómov a ešte výraznejšiemu narušeniu mikrocirkulácie. V dôsledku nesprávneho postupu sa zvyšuje zápal a opuch tkanív, objavujú sa vnútorné jazvy a bunky intenzívne hromadia tuk.

Druhy anticelulitídnej masáže

V boji s pomarančovou kôrou je len na vás, aký druh masáže si zvolíte. K dispozícii sú praktické pomôcky pre manuálne typy masáži ako i výkonné moderné elektronické zariadenia. Najskôr sa získajte prehľad o možnostiach realizácie jednotlivých druhoch masáží v domácom prostredí, potom si vyberte metódy na odstránenie pomarančovej kože, ktoré vás najviac oslovili.

Ručná manuálna anticelulitídna masáž

Manuálna anticelulitídna masáž sa vykonáva iba pohybmi rúk s olejom alebo krémom. Keďže vyžaduje od maséra vysokú zručnosť, doprajte si ju raz za čas v masážnom salóne. Doma dajte prednosť inému spôsobu realizície aniticelulitídnej masáže.

Suchá anticelulitídna masáž pomocou elektonických prístrojov

Problémové partie masírujete elektronickým masážnym prístrojom so špeciálne vyrobenými hlavicami, ktoré pokožku masírujú a spevňujú.

V boji s celulitídou vám pomôže tiež vibračný hrejivý pás na celulitídu. Vibračné zariadenie s prídavnou funkciou SAUNY odbúrava tukové tkanivo nahromadené pod kožou, čím významne znižuje celulitídu.

Prečo je masáž pre pokožku tak účinná?

Masáž je príjemným relaxom pre telo človeka. Každý človek by si mal masáž dopriať najmä ak je ťažko pracujúci alebo má sedavé zamestnanie či kvôli oddychu. Masáže tela pomáhajú chrbtici, kĺbom pomôžu telu zrelaxovať a tým pomáhajú aj nášmu duševnému zdraviu. Masáž však nie je vždy zameraná len na chrbát, krčnú chrbticu a boľavé časti tela. Účinky masáže sú na celulitídu a lymfatický systém veľmi prospešné. Dnes si už môžeme dopriať masáže v pohodlí domova pomocou rôznych masážnych prístrojov a nemusíme chodiť do masérskych salónov.

Maderoterapia – drevenými nástrojmi proti celulitíde

Pri tomto druhu masáže si dokonca viete dopriať maderoterapiu a na vlastnej koži vyskúšať blahodarné účinky dreva. Masírovaním pokožky pomocou dreveného rollera a prístrojom Body Slimmer s tromi dvojitými masážnymi hlavicami získate maderoterapiou dokonalejšiu, krajšiu a pevnejšiu pokožku.

Ako pôsobí maderoterapia na pokožku?

Technika maderoterapie je obľúbená najmä v kozmetických či masážnych salónoch, ba aj vo welness centrách. S dreveným nástrojom však pri správnej technike dosiahnete skvelé výsledky aj v pohodlí domova. Masáž drevenými nástrojmi sa skladá z viacerých pohybov, ktoré sa s intenzívnym tlakom opakujú a tým sa stimuluje lymfatický systém, ktorý zbaví tela škodlivých toxínov. Kvôli uvoľňovaniu toxínov z tela, sa pokožka zbavuje nahromadených tukov, pretože masážou sa naštartuje metabolizmus. Pomarančová koža je tak jemnejšia a pravidelným opakovaním sa stáva pokožka jemnejšia a pevnejšia. Štíhlejší pás, menšie stehná a pevnejší zadok, už nemusia byť len snom.

Pre koho je maderoterapia vhodná?

Pre každého kto potrebuje:

  • Uvoľniť svoje telo alebo zrelaxovať myseľ.
  • Pre ľudí, ktorí chcú naštartovať lymfatický systém.
  • Odstraňuje a zjemňuje celulitídu nielen u žien ale aj u mužov.
  • Pomáha u ľudí zlepšiť metabolizmus.
  • Zmenšuje objem nahromadeného tuku pod pokožkou.
  • Je vhodná aj pre športovcov pretože spevňuje telo, stimuluje svalstvo.

Masáž drevenými nástrojmi vplýva až do hĺbky pokožky, čím sa aktivujú jej vnútorné bunky. Pomocou drevených nástrojov sa spevňujú stehná, nohy a boky, zadok a takisto redukuje škodlivé látky, ktoré sa v pokožke usadzujú.

Drevený valček na maderoterapiu je jeden z najlepších nástrojov v boji proti celulitíde. Pri masírovaní s týmto valčekom sa telo zbavuje nielen toxínov ale zároveň zrelaxuje a odpočinie. Valček na maderoterapiu pomáha udržiavať pokožku dokonalejšiu a pevnejšiu. Športovcom môže pomôcť pri stuhnutom svalstve po tréningu.

Ako používať drevený nástroj?

Na masáž je vhodné používať oleje alebo krémy, aby bol účinok maderoterapie účinnejší. Partie tela, ktoré sú postihnuté pomarančovou kožou môžete masírovať zhruba 15-20 minút. Pri masírovaní je potrebné vyvinúť intenzívny tlak na pokožku, a však len do tej miery, aby Vám to bolo príjemné. Masírovať časti tela ako sú boky, brucho, stehná a zadok je najlepšie pohybom zhora nadol. Dlhodobým používaním drevených valčekov môžete dosiahnuť viditeľné výsledky už v prvých týždňoch masáži.

Celulitída aj keď nie je zdravotným problémom, je strašiakom mnohých ľudí. Prístroje a kozmetické výrobky, ktoré sú vyvinuté pre odstránenie pomarančovej kože sú pomôckami, ktoré Vám dopomôžu k štíhlejšej a krajšej postave a v neposlednom rade, pomôžu aj Vášmu zdraviu.

Vákuová masáž – čínske banky

Bankovanie alebo vákuová masáž je dnes veľmi populárna. Je jednoduché a pomerne lacné riešenie v boji s pomarančovou kožou, pretože je finančne nenáročná. Najčastejšie sa bankovanie používa na boj proti hlbokým celulitídnym prameňom, s ktorými si iné procedúry nevedia poradiť.

Vákuová masáž pomáha nielen pri celulitíde, ale aj pri omladzovaní pokožky a odstraňovaní opuchov. Vykonáva sa pomocou špeciálnych baniek, ktoré sa prikladajú na pokožku. Prvé účinky sú viditeľné už po niekoľkých masážach, takže čínske banky sú ideálnou alternatívou, pokiaľ chcete čo najrýchlejšie spevniť vašu pokožku.

Pravidelnou masážou čínske banky celulitídu zredukujú tak, že výsledky sú viditeľné už po niekoľkých týždňoch. Krúživými pohybmi v smere lymfatických uzlín sa aktivuje proces, ktorý detoxikuje organizmus a tým sa telo zbaví škodlivín.

Lymfodrenážna masáž

Pravidelným používaním pomáha lymfodrenážna masáž predchádzať mnohým žilovým problémom, znižuje riziko kŕčových žíl a tzv. „ pavúkov, ale pomáha aj pri celulitíde.

Výhody anticelulitídnej masáže

Masážou dosiahnete:

  • zlepšenie krvného obehu a lymfatického toku;
  • zrýchlenie rozkladu kyseliny mliečnej;
  • odstránenie toxínov a prebytočnej vody z podkožného tkaniva;
  • akumuláciu biologicky aktívnych zložiek, ktoré prispievajú k deštrukcii septa spojivového tkaniva, normalizáciu bunkového metabolizmu;
  • odstraňovanie prebytočného tuku z tkanív;
  • zvýšenie účinnosti používanej kozmetiky proti celulitíde;
  • zníženie hmotnosti;
  • pevnú pokožku.

Ako dosiahnuť čo najlepšie výsledky pri odstraňovaní pomarančovej kože?

Anticelulitídnu masáž odborníci odporúčajú realizovať večer. Prvým a základným pravidlom pri aplikácii anticelulitídnej masáže doma je čistá pokožka a uvoľnené svalstvo. Ak neodstránite odumreté kožné bunky, nečistoty a maz z pokožky, potom všetko úsilie v boji proti celulitíde nič nezmôže. Kúpeľ alebo sprcha vám pomôžu pokožku očistiť i zahriať. Naneste olej na problémové miesta. Môže to byť olej proti celulitíde alebo bežný olivový olej. Pokožku premasírujte až do sčervenania – miesime ju 5-10 minút.

Keď je pokožka dobre zahriata, zaujmite pohodlnú polohu a začnite s intenzívnou masážou. Pri masírovaní buďte trpezliví. Začnite plynulými a jemnými pohybmi, postupne zvyšujte intenzitu pohybov a silu tlaku, aby sa svaly masážou dôkladne zahriali. Masírujte sa vždy zdola nahor. Vyhnite sa silnému tlaku v oblastiach pod kolenami, v slabinách, na vnútornej strane stehna.

Pre dosiahnutie želaného efektu by ste mali masáži venovať denne najmenej 30 minút. Koža po masáži by mala byť ružová, nie však červená. Po masáži si doprajte pohár čistej vody, oddych a vyhýbajte sa chladu. Na upevnenie anticelulitídneho účinku môžete po procedúre použiť zábal.

Nezabudnite však, že prvou a hlavnou podmienkou účinného boja proti celulitíde je správna životospráva. Bez striedmej a zdravej výživy a fyzickej aktivity nie je možné dosiahnuť ideálne výsledky.

Nezabudnite na kozmetiku!

Pre dosiahnutie viditeľných výsledkov v boji proti celulitíde je potrebné pamätať na to, že anticelulitídna starostlivosť musí byť komplexná – je potrebné používať anticelulitídnu kozmetiku.

Na trhu je množstvo produktov a prípravkov, ktoré sú zamerané na partie tela, na ktorých sa celulitída tvorí, a však nie všetky majú spomínaný účinok. Pomáhať odstraňovať nadbytočný tuk a znižovať prejavy celulitídy pomáha krém proti celulitíde, ktorý navyše odstraňuje z tkanív prebytočné tekutiny a tým odvodňuje organizmus. Vďaka účinkom z čajovníkového oleja a v kombinácii s ďalšími olejmi, zlepšuje cirkuláciu krvi v pokožke a pokožku  dokáže spevňovať.

Popri celulitíde sa často objavujú aj strie, ktoré idú s celulitídou ,, ruka v ruke“. Strie sú malé kožné trhlinky, ktoré sa tvoria pri naťahovaní kože, sú taktiež estetickým problém, ktorý trápi mnoho žien alebo mužov. 

Tak ako aj celulitídu, tak aj strie - malé jazvičky na koži, dokážeme zjemniť pomocou kvalitných kozmetických výrobkov. Krém proti striam z rady Pulach Hoff nielenže pomáha posilňovať elastické vlákna kože, pokožku hydratuje a pomáha rekonštruovať kolagénové bunky v tele. V boji s celulitídou  a v kombinácií s masážou majú krémy ohromujúci efekt na pokožku.

Pomôžu vibrácie?

Masážne prístroje pomáhajú pri spaľovaní prebytočného tuku, účinne udržujú a tvarujú postavu, zmierňujú svalové napätie, a hlavne zlepšujú krvný obeh. Vďaka týmto účinkom sú veľkým pomocníkom pri redukcii celulitídy. Vibračný hrejivý pás poskytuje relaxáciu, vibruje a  upokojuje unavené svaly a navyše obsahuje množstvo masážnych programov, ktoré dokážu redukovať nadbytočný tuk na pokožke. Hrejivý pás ma pridanú funkciu sauny, čím zbavuje telo škodlivých látok a ľahko odbúrava tukové tkanivá, ktoré sa hromadia pod kožou.

Masáže s infračerveným svetlom

Zlepšiť krvný obeh a prúdenie krvi v tele pomáha masáž s infračerveným svetlom. Masážny prístroj obsahuje infračervené lúče a tie prenikajú do hlbších vrstiev pokožky a zároveň miesta do ktorých prenikajú aj prehrievajú. Vďaka infračerveným lúčom sa zrýchľuje metabolizmus a odstraňujú sa z tela škodlivé toxíny. Prístroj s infračerveným svetlom dokáže zlepšiť a prekrviť organizmus a spomaľuje starnutie pokožky. V boji s celulitídou je popri zdravom životnom štýle veľmi účinným pomocníkom.

Kontraindikácie anticelulitídnej masáže

Anticelulitídna masáž sa neodporúča, ak máte kŕčové žily, trpíte ochorením lymfatického a tráviaceho systému, hypertenziou, ste onkologickým pacientom. Masáž nerealizujte ani počas infekčného ochorenia, pri kožných ochoreniach. Masírovanie sa neodporúča počas tehotenstva a dojčenia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia