Kategórie
 
 
 
 
 

Pár tipov pre budúce mamičky

V živote ženy je tehotenstvo najkrajším a najšťastnejším obdobím. Pre budúce mamičky je táto etapa života plná spokojnosti a pocitov šťastia. Malý človiečik, ktorý prichádza na svet, dokáže priniesť do života ženy nielen radosť ale častokrát zatočí aj s jej hormónmi.

Mnohé mamičky to poznajú v prvých mesiacoch tehotenstva. Ranné nevoľnosti, ktoré sa opakujú každým dňom, častá únava, nedostatok spánku a nervozita, vznikajúce strie na tele a v neposlednom rade pribúdajúca hmotnosť. Narastajúce bruško a s ním kilá navyše môžu spôsobiť bolesti chrbtice či nespavosť.

Ako predchádzať bolestiam chrbtice pri narastajúcom brušku?

Veríme, že mnohé mamičky majú problém so spánkom, bruško ich začína v pribúdajúcich mesiacoch tehotenstva tlačiť a spánok nie je to, čo býval. Bolesti chrbta sú častejšie a Vy si neviete nájsť vhodnú polohu na spanie? Pre mamičky je vynikajúcim pomocníkom tehotenský vankúš. 

Tehotenský vankúš má niekoľko priaznivých účinkov pre zdravie mamičky a bábätka:

  • Má špeciálny profil, ktorý poskytuje súčasnú podporu rastúcemu brušku a zároveň vyrovnáva krk a chrbticu.
  • Opierka hlavy mamičkám poskytuje oporu pre hlavu a krk.
  • Využijete ho pri dojčení a kŕmení dieťatka.
  • Vankúš je univerzálny, a preto je vhodný pre každú mamičku.
  • Príjemný a mäkký materiál vankúša poskytuje pohodlie pre mamičky v každej polohe spánku.

Na trhu je množstvo vankúšov pre tehotné ženy, a však každý má rôzne špecifikácie. Pre niektoré mamičky je veľmi dôležité aby malo dieťatko po narodení svoje pohodlie a komfort, preto je výber vankúša pre bábätko či pre mamičku veľmi dôležitým krokom. 

Tehotenský vankúš v tvare C je vankúš, ktorý svojím tvarom nielenže skvalitňuje spánok ženy, no zároveň je multifunkčný a poskytuje pohodlie aj bábätku. 

Aké sú výhody tehotenského vankúša ?

  • Obsahuje silikónové guličky, ktoré majú antialergické vlastnosti, čím bránia šíreniu sa baktérií alebo plesní.
  • Bábätko môžete kŕmiť v ľahu ale aj v sede.
  • Vďaka jeho multifunkčnosti môže slúžiť aj ako ohrádka pre bábätko.
  • Skvalitňuje a zlepšuje spánok budúcej mamičky.

V období tehotenstva je veľmi dôležité dbať na zdravie ženy, nielen po fyzickej ale aj psychickej stránke. S rastúcim bruškom sa tešíme na potomstvo, no s pribúdajúcimi kilami sa na tele žien začínajú tvoriť strie. V tehotenstve dokážu potrápiť nemalé percento žien. Jazvy, ktoré sa v tehotenstve objavujú a nazývame ich strie, sú vlastne malé trhlinky na pokožke, ktorá stráca elasticitu.

Strie - ako ich zmierniť?

Väčšina žien môže v tehotenstve bojovať s myšlienkami ohľadom drobných jazvičiek ako o niečom škaredom či nevhodnom na svojom tele. Počas tehotenstva sa strie objavujú najviac s pribúdajúcou hmotnosťou, a však vznik strií môže mať niekoľko ďalších príčin.

  • Hormonálne zmeny.
  • Rýchla pribúdajúca hmotnosť.
  • Genetika.
  • Mechanické poškodenie kože.

V tehotenstve preto netreba zabúdať na pravidelnú masáž časti tela, kde sa strie tvoria, a to s vhodnými olejmi a krémami, ktoré dokážu strie zmierniť a v niektorých prípadoch aj úplne eliminovať.

Krém na strie obsahuje niekoľko zložiek, ktoré aktívne bojujú a posilňujú elasticitu pokožky. Je vhodný aj pre citlivú pokožku a obsahuje vitamín E, ktorý je veľmi dôležitý pri starostlivosti o pokožku nielen v tehotenstve. V boji proti striam pomáha aj tehotenský podporný pás. Vďaka pásu budete mať počas tehotenstva nielen menšie bolesti chrbta a udržíte si správne držanie tela, pás pomôže aj proti vzniku strií.

Podporný tehotenský pás je skvelou pomôckou pre mamičky, ktoré chcú pokračovať v aktívnom životnom štýle.

  • Pomáha pri bolestiach chrbtice.
  • Podporuje bruško počas tehotenstva.
  • Pomáha proti bolestiam v driekovej oblasti.
  • Je vhodný aj ako popôrodný pás.

Komplikácie spojené s tehotenstvom, dokážu budúce mamičky naozaj potrápiť či rozladiť, avšak tehotenstvo so sebou prináša aj množstvo príjemných chvíľ.

Dnes si mamičky môžu v tehotenstve dopriať niekoľko skvelých pomôcok, ktoré im uľahčia nielen priebeh tehotenstva a pomôžu v domácnosti s bábätkom ale zároveň im uľahčujú aj každodenný život.

Opatrnosti nie je nikdy dosť 

Pre budúce mamičky, ktoré cestujú autom do práce alebo do poradne je väčšia opatrnosť na mieste. Pri šoférovaní môže pás na bruško tlačiť čo nie je práve prijemné pre samotnú mamičku a ani pre dieťatko. Pre zlepšenie komfortu cestovania je preto skvelým pomocníkom adaptér na pás do auta, ktorý zvyšuje bezpečnosť cestovania autom pre ženy v tehotenstve. Pás v aute vďaka adaptéru neprechádza cez tehotenské bruško a tak netlačí na bábätko. Cestovanie autom preto nebude žiadny problém!

Čo si pribaliť do pôrodnice?

Mesiace v tehotenstve plynú rýchlo ako voda - ani sa nenazdáte a už sa musíte zbaliť do nemocnice. Mnohé z Vás môžu premýšľať nad tým, aké oblečenie kúpia bábätku po návrate z nemocnice domov, dôležité je však dbať aj na výbavu do pôrodnice. Spomínaný deň D, a teda deň pôrodu, môže budúce mamičky rozladiť a preto Vám poradíme, čo si môžete pribaliť do nemocnice so sebou.

Medzi výbavu pre nastávajúcu mamičku patria jednorazové popôrodné nohavičky, ktoré sú vhodné pre ženy po pôrode, sú priedušné a zabalené v praktickom balení, čiže Vám nezaberú veľa miesta. Okrem plienok, jednorazových podložiek a výbavy či oblečenia pre bábätka, sú skvelými pomocníkmi aj vložky do podprsenky, ktoré sú určené pre ženy po pôrode, a pre ženy ktoré dojčia. Nezabudnite si vziať cumeľ na fľašu pre novorodeniatko, vlhčený toaletný papier pre bábätko a antiseptický ochranný krém, ako prevenciu a na liečbu plienkovej dermatitídy. Pre mamičky po bežnom pôrode alebo po cisárskom reze, mať brušný popôrodný pás, ktorý pomáha stiahnuť brušnú stenu a zároveň zmierňuje bolesti po pooperačných ranách, po cisárskom reze a spevňuje chrbát.

Prvorodičky môžu mať po pôrode veľmi citlivé prsia a bradavky. Ženy pri dojčení majú často problém s bolestivými či popraskanými bradavkami. Liečivé klobúčiky so striebrom na bradavky, sú dva klobúčiky, ktoré pomáhajú na zmiernenie bolesti citlivých bradaviek a zároveň ich liečia.

To najlepšie pre bábätko

Prvé týždne s novorodeniatkom, môžu byť pre mamičku náročné. Bábätko si vyžaduje takmer 24 hodinovú starostlivosť. Dieťatko v prvých mesiacoch veľa spí, a preto je preňho pokojný a bezpečný spánok veľmi dôležitý. Detské hniezdo do postieľky zaisťuje komfort počas spánku Vášmu dieťatku, znižuje pocity nepohodlia.

Aké výhody má detské hniezdo pre dieťatko?

  • Je vyrobené z mäkkého, komfortného materiálu.
  • Vyplnené je silikónovými guľôčkami, ktoré sú antialergické.
  • Po krajoch má zvýšené okraje, ktoré zabezpečujú počas spánku bezpečie.
  • Vysoké okraje uľahčia preloženie dieťatka na bok.
  • Využijete ho v kočíku, keďže tlmí nárazy pri prechádzkach.
  • Používať ho môžete až do 9 mesiaca bábätka.

Spánok je pre zdravie dieťatka veľmi významný, preto je výber pokrývok a vankúšov pre bábätko dôležitý. Špeciálne vyvinutú techniku 3D Mesh Aero má vankúš proti uduseniu, ktorý nespôsobuje tlak na hlavičku Vášho bábätka, a tak vylučuje riziko upchatia dýchacích ciest počas spánku.

Bezpečný a pokojný spánok pre dieťatko uľahčuje aj klinový vankúš, keďže na svojom povrchu má dierky a mierny sklon, ktorý minimalizuje riziko udusenia sa s jedlom, keď dieťatko spí. Vyrobený je zo špeciálnej peny, aby tak zaručil najväčšiu bezpečnosť.

Dotyk je pre dieťa veľmi intuitívny. Každý zvuk, každý podnet či svetlo vníma dieťatko veľmi intenzívne. Pri kočíkovaní preto môže byť preňho okolitý ruch ulice istým rozrušením a nerovný povrch môže niekedy spôsobiť, že sa Vaše dieťatko zobudí. 

Detský set do kočíka je preto navrhnutý z certifikovaných materiálov vysokej kvality. Na dotyk je veľmi príjemný, obsahuje všetko, čo by pri prechádzke v kočíku nemalo chýbať. Set obsahuje súpravu prikrývky s vankúšom a vankúš v tvare motýľa. Set je útulný a teplý a dieťatko tak môže pokojne oddychovať.

Plyšové hračky sú v detstve neodmysliteľnou súčasťou. Detský plyšový vankúšik v tvare zajačika, je špeciálne vyrobený tak, aby zaspávanie Vášho bábätka bolo ľahšie.

Prvé mesiace narodenia dieťatka, môžu byť pre mamičku veľmi náročné, pretože dieťatko si vyžaduje všetku pozornosť. Nezabúdajte však okrem svojho fyzického zdravia aj na svoje zdravie psychické. Každá mamička by si mala dopriať počas voľnej chvíľky relax aby tak upokojila svoju myseľ a nabrala nové sily.

Relaxovať môžete aj s vonnými esenciálnymi olejmi, o ktorých sa viac dozviete na našom blogu o aromaterapii.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia