Kategórie
 
 
 
 
 

Aké toaletné pomôcky a pomôcky do kúpeľne pomáhajú seniorom?

Ak chcete u seniorov a ľudí so zdravotným postihnutím predísť nebezpečným zraneniam v kúpeľni zabezpečte im včas špeciálne toaletné pomôcky a pomôcky do kúpeľne.

Starší ľudia a osoby so zdravotným postihnutím majú mnohokrát problém pri vykonávaní osobnej hygieny. Získať stratenú istotu, sebadôveru a sebestačnosť im pomôžu špeciálne toaletné pomôcky a pomôcky do kúpeľne. Táto skupina výrobkov zahŕňa hygienické zariadenia a špeciálne pomôcky, ktoré sú dokonale prispôsobené potrebám seniorov a ľuďom so zdravotným postihnutím.

Sanitárne zariadenia pre ľudí so zdravotným postihnutím sú navrhnuté tak, aby zjednodušili vykonávanie hygienických postupov a aktivít pre ľudí so zdravotným postihnutím. Moderní výrobcovia takýchto zariadení berú do úvahy všetky potreby pacientov a vyrábajú výrobky, ktoré pomáhajú zlepšiť kvalitu života starších a chorých ľudí. Tieto pomôcky do kúpeľne a toaletné pomôcky môžete bezpečne používať v zdravotníckych zariadeniach aj doma.

Pomôcky do kúpeľne

Pri vstupe a výstupe z vane má problém mnohokrát aj zdravý dospelý človek a pre starších ľudí ako aj ľudí so zdravotným hendicapom môže byť vykonanie dennej hygieny fyzicky aj psychicky náročné. Strachu z pošmyknutia, pádu pri sprchovaní denne čelí množstvo seniorov. Uľahčite preto vašim blízkym vykonávanie bežnej osobnej hygieny a vytvorte im z kúpeľne bezpečné miesto.

Niekedy stačí skutočne málo a váš blízky získa stratenú istotu a sebestačnosť. Seniorom a osobám so zdravotným postihnutím pomôžete špeciálnymi pomôckami do kúpeľne, ktoré tvoria sprchovacie stoličky, sedačky na vaňu, schodíky do vane, špeciálne zábradlia, vaňové zdviháky, kúpeľňové podložky. Ľuďom so zdravotnými problémami a seniorom poskytujú istotu a pocit bezpečia pri kúpaní, znižujú obavy z pádu a zranenia. Pomôcky do kúpeľne pre seniorov a ľudí so zdravotnými komplikáciami sa vyrábajú z vysoko kvalitných, pevných a odolných materiálov, aby boli bezpečnou a dokonalou oporou.

TIP: Keďže mokrá podlaha zvyšuje riziko zranenia, postarajte sa, aby podlaha v kúpeľni bola s protišmykovou povrchovou úpravou.

Sedačky a stoličky do sprchy, vane

Stoličky a sedačky do vane a sprchy umožňujú seniorom a zdravotne postihnutým ľuďom pohodlne a bezpečne sa osprchovať v sede. Sprchovacie stoličky majú perforované sedadlo cez ktoré plynule odteká voda, pogumované krytky na nohách, vďaka ktorým spoľahlivo priľnú k povrchu vane a sprchovacieho kúta. Maximálny komfort počas sprchovania zabezpečíte vášmu blízkemu sprchovacou stoličkou s opierkami rúk a možnosťou nastavenia výšky sedadla. K dispozícii sú tiež modely, ktoré sú vybavené kolesami pre jednoduchý presun.

Bezpečné sprchovanie vo vani zabezpečíte vášmu blízkemu špeciálnou sedačkou do vane, ktorú jednoducho upevníte na okraje vane. Sedačku do vane si môžete vybrať stacionárnu, odnímateľnú alebo otočnú podľa zdravotného stavu vášho blízkeho. Niektoré modely sú vybavené otvorom pre intímne partie, opierkou rúk či operadlom.

Kúpeľňové zdviháky pre imobilných

K dispozícii sú aj špeciálne kúpeľňové zdviháky pre invalidných užívateľov. Sú vybavené špeciálnou kolískou, v ktorej je človek umiestnený a presunutý do vane a po vykonaní hygieny z vane. Vaňové zdviháky do vane vám pomôžu zjednodušiť presun vášho blízkeho do kúpeľne.

Madlá do kúpeľne a WC

Keď chcete vytvoriť z kúpeľne pre vašich starých rodičov alebo blízkeho s obmedzeným pohybom bezpečné miesto, potom im zabezpečte madlá do kúpeľne. Vďaka madlám sa dokáže váš blízky bezpečne dostať do kúpeľne a v nej sa stávajú pre neho istotou, že sa nešmykne na klzkom povrchu.

Spôsoby upevnenia madla môžu byť rôzne. Niektoré modely upevníte jednoducho prísavkami, iné musíte vŕtať. Pri ich upevnení vezmite však do úvahy výšku, hmotnosť a dĺžku ruky pacienta, pre ktorého sa madlá do kúpeľne majú stať spoľahlivou oporou.

Toaletné pomôcky

Existuje obrovské množstvo rôznych zariadení, ktoré vám umožňujú vytvoriť pohodlné podmienky na toalete pre zdravotne postihnutých ľudí a starších ľudí. Medzi takéto výrobky patria toaletné pomôcky, ktoré môžu byť:

  • toaletné nadstavce
  • toaletné kreslá a stoličky
  • podložné misy, bažant na moč

Toaletné nadstavce

Toaletné nadstavce alebo zvyšovače WC misy umožňujú zvýšiť výšku sedenia na záchode od 6 až 14 cm. Zvyčajne sú vyrobené z pevného plastu, ktorý jednoducho vyčistíte. Na WC misu ich upevníte bez použitia akéhokoľvek náradia. Niektoré modely sú pre ešte vyšší komfort vybavené praktickými opierkami rúk.

Toaletné kreslá a stoličky

Pre ľudí, ktorí sami ťažko navštívia toaletu, výrobcovia vyvinuli špeciálne zariadenie - toaletné stoličky a kreslá. Toaletné kreslá a stoličky sú vhodné pre pacientov s poruchami motorických funkcií počas pooperačného obdobia s úplnou alebo čiastočnou stratou schopnosťou samostatne sa pohybovať.

V závislosti od dizajnu nájdete toaletné kreslá a stoličky na nohách alebo na kolesách. Väčšina z nich má pohodlnú opierku chrbta, opierky na ruky. Pri niektorých modeloch viete dokonca nastaviť uhol operadla pre pohodlné sedenie.

Používaním toaletnej stoličky dokážete výrazne zlepšiť kvalitu života vášho blízkeho. Uľahčíte mu prístup na toaletu, pretože toaletné kreslo viete umiestniť v blízkosti pacienta. Vám z povinností zároveň odpadne namáhavé podkladanie misy pod pacienta.

Podložné misy, bažant na moč

Ľudia, ktorí nedokážu vstať a presunúť sa na toaletu sú odkázaní na používanie toaletnej misy, bažanta a vašu pomoc. Fľaša na moč, podložná misa a mnoho ďalších zdravotných pomôcok umožňujú pacientom zvládnuť prirodzené fyziologické potreby so zachovaním patričnej dôstojnosti.

Toaletné pomôcky pre seniorov a zdravotne postihnutých sa vyrábajú s ohľadom na ich špecifické potreby z vysokokvalitných materiálov, ktoré spĺňajú svetové štandardy kvality.

TIP: Pri výbere zdravotných pomôcok do kúpeľne a toalety vždy venujte pozornosť kvalite materiálu, spôdobu upevnenia, rozmerom výrobkov a maximálne nosnosti.

Toaletné pomôcky a pomôcky do kúpeľne pre seniorov a zdravotne postihnutých sú mnohokrát nevyhnutnosťou aj pre tých, ktorí sa o takéto osoby starajú. Po prvé, uľahčíte život vášmu blízkemu a pomôžete aj sebe. Dokonca aj tie najjednoduchšie pomôcky do kúpeľne a WC dokážu zvýšiť bezpečnosť vášho blízkemu, pohodlne sa pohybovať po byte a byť sebestačným pri úkonoch dennej hygieny.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia