Kategórie
 
 
 
 
 

Masážne kreslo pre relax a zdravie

Pociťujete často únavu? Trápi vás nepríjemná bolesť chrbta? Doprajte si uvoľnenie a relax v masážnom kresle priamo vo vašej obývačke.

Pociťujete často únavu? Trápi vás nepríjemná bolesť chrbta? Doprajte si uvoľnenie a relax v masážnom kresle priamo vo vašej obývačke.

V dobe, keď väčšinu času trávime pri počítači, sa stávajú masážne kreslá súčasťou mnohých domácností. Keď patríte k tým, ktorí si radi dožičia relax pod rukami skúseného maséra, ale z časových dôvodov sa k nemu neviete dostať, je masážne kreslo pre vás tým pravým riešením. Masážne kreslo je luxusným nábytkom a sofistikovaným elektronickým riadiacim systémom určeným pre profesionálnu masáž tela.

Pravdepodobne v blízkej budúcnosti sa masážne kreslo začne dodávať spolu s osobným počítačom :-) Takéto príjemné a užitočné zariadenie môže odstrániť negatívny vplyv sedavého zamestnania. Masážne kreslo vám poskytne úľavu od bolesti svalov chrbta a krku, rúk a nôh, ktoré sú v napätí kvôli dlhému pobytu v statickej polohe. Princíp činnosti masážnej stoličky je v mnohých ohľadoch podobný "manuálnej" práci masérskeho terapeuta a najlepšie masážne kreslá môžu ľahko nahradiť profesionálneho maséra.

Napríklad masážne terapeutické lôžko MD-4B skrýva v sebe tajomstvo starej čínskej medicíny a zároveň boli pri jeho výrobe použité najmodernejšie technológie. Najväčším lákadlom, ktoré toto masážne lôžko má, sú kamene Jade a ich liečivá sila. Sú preslávené svojími liečivými účinkami a to predovšetkým pri bolesti hlavy, na prečistenie krvi, neurologické ťažkosti, pri chrípke, vysokom krvnom tlaku, nepríjemných kolikách, bolestiach obličiek a močového ústrojenstva.

Výhody masážneho kresla

Úroveň technológie používanej v masážnych stoličkách im umožňuje vykonávať kvalitnú masáž, vážne súťažiť s profesionálnymi masérmi a terapeutmi. Prispôsobujú sa parametrom užívateľa, identifikujú problémové oblasti, vytvárajú individuálne masážne programy, poskytujú maximálny komfort a prinášajú hmatateľné zdravotné výhody. Tento efekt je dosiahnutý vďaka moderným technológiám, citlivým senzorom, ktoré snímajú telo v kresle počas masáže.

Čo je veľmi dôležité, masážne kreslo je skutočný osobný masážny terapeut, ktorý sa nikdy unaví, je vždy po ruke. Pripravený kedykoľvek sa prispôsobiť vášmu časovému harmonogramu, zdravotnému stavu a zohľadniť vaše priania.

Terapeutický účinok masážneho kresla

  • úplne zmierňuje únavu a obnovuje vašu pracovnú kapacitu
  • účinne zabraňuje bolestiam hlavy
  • utišuje nervový systém a normalizuje spánok
  • pomáha prekonávať stres
  • vynikajúci prostriedok prevencie chorôb spôsobených sedavým životným štýlom
  • normalizuje obeh krvi a najmä tok krvi do hlavy
  • zabraňuje vzniku stagnačných javov v tele
  • uvoľňuje svalstvo
  • pomáha telu zotaviť sa z fyzickej námahy
  • prerozdeľuje nadmerné zaťaženie z chrbtice do svalového korzetu
  • normalizuje metabolizmus a posilňuje ochranné funkcie tela v dôsledku pôsobenia na akupunktúrne body
  • zmierňuje syndróm bolesti v problémových oblastiach
  • zlepšuje celkové zdravie
  • pomáha pri odstraňovaní celulitídy

Masážne kreslá majú priaznivý vplyv na fyzické zdravie užívateľa a pozitívny dopad na psycho-emocionálny stav. Masáž účinne pomáha odstraňovať stres a upokojuje nervový systém.

Aké funkcie ponúkajú moderné masážne kreslá?

Kvalitné masážne kreslo sa dokáže dokonale prispôsobiť vašim telesným parametrom: veku, výške, hmotnosti, štruktúre tela. Dokáže identifikovať problémové oblasti v tele používateľa vstavaným čidlom.

Na výber preto máte nielen automatické programy masírovania, ale tiež individuálne typy masáži, presne podľa vašich aktuálnych potrieb. Masážne kreslá poskytujú niekoľko typov masáží s rôznymi terapeutickými účinkami, a to masáž relaxačná, upokojujúca, osviežujúca, masáž na zmiernenie stresu, regeneráciu atď.

Okrem druhu masáže máte pri masážnom kresle možnosť vybrať si dobu trvania, intenzitu a rozsah masážnych aplikácií.

Nemáte chuť na masáž celého tela? V kvalitnom masážnom kresle žiadny problém, pretože kreslo vám umožní vybrať si masáž tej časti tela, ktorú práve potrebujete.

Moderné masážne kreslá sú sofistikované špičkové prístroje s dokonalou ergonómiou a najširšími funkciami. Pomocou nich si môžete dopriať masáž hlavy, krku, rúk a nôh alebo nechať si masírovať celý chrbát. Najdrahšie modely kresiel sú schopné masírovať vaše telo doslova od hlavy až po špičky prstov.

Druhy masáží v masážnom kresle

  • hnetenie
  • poklepávanie
  • vibračná masáž
  • vzduchová masáž
  • švédske masáže
  • akupunktúrna masáž
  • reflexná masáž
  • lymfatická masáž

Priaznivý vplyv masáže na ľudské zdravie je vysvetlené mnohými faktormi, a preto dnes pri navrhovaní masážnych kresiel, špičkoví svetoví inžinieri a dizajnéri spájajú moderné technológie s tradíciami starých storočí a dosahujú skutočne pôsobivé výsledky. Od návrhu až po výrobu masážneho kresla sa celého procesu zúčastňujú aj lekári, aby výsledok pôsobenia masáže bol pre ľudský organizmus s maximálnym pozitívnym účinkom a zohľadňoval anatómiu človeka.

Techniky jednotlivých masáži používaných v masážno-relaxačnom kresle sú prísne testované. Nemožno zabudnúť na skutočnosť, že masážne kreslo je druh simulátora, ktorý sa používa na obnovenie sily, relaxácie a prevencie chorôb. Lekári neodporúčajú používať masážne kreslá pre tehotné ženy, deti do 12 rokov, pri onkologických a infekčných ochoreniach, s exacerbáciou chronických ochorení a alergií, po veľkých zraneniach a operáciách. Pri diabetes mellitus, kŕčových žilách, tromboflebitíde a zakrivení chrbtice využitie masážneho kresla konzultujte s lekárom.

Maximum pre vaše pohodlie

Masážne kreslá určené pre domáce používanie sú tiež elegantným dizajnovým doplnkom vášho domova. Ich dizajnové riešenia sú veľmi rozmanité, ale všetky kvalitné moderné masážne kreslá disponujú s viacúrovňovým riadiacim systémom, aby vám poskytli maximálne pohodlie.

Domáce masážne kreslá sú najčastejšie vybavené opierkami na ruky, opierkami na nohy, dostatočne vysokou opierkou chrbta, komfortným polstrovaním a ďalším príslušenstvom, ktoré vám poskytne maximálny komfort a premení procedúru masáže na potešenie. Najpokročilejšie modely sú schopné prispôsobiť sa používateľovi, ktorý má na výber niekoľko automatických programov a širokú škálu manuálnych nastavení. Pre zvýšenie vášho komfortu sú mnohé masážne kreslá vybavené funkciou zohrievania či hudobným zariadením.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia