Kategórie
 
 
 
 
 

Preč s boľavými nohami a koniec artériosklerózy!

Ak patríte do skupiny ľudí, ktorých dlhodobo trápia ubolené nohy, či už kvôli zlej cirkulácii v končatinách, alebo kvôli ochoreniam ako je napríklad dna, cukrovka alebo artérioskleróza – kôrnatenie tepien a ciev, určite oceníte pozitívne účinky Zlatej čižmy.

Pozitívne účinky Zlatej čižmy na naše cievy

Ak patríte do skupiny ľudí, ktorých dlhodobo trápia ubolené nohy, či už kvôli zlej cirkulácii v končatinách, alebo kvôli ochoreniam ako je napríklad dna, cukrovka alebo artérioskleróza – kôrnatenie tepien a ciev, určite oceníte pocit ľahších nôh po kyslíkovej terapii vďaka Zlatej čižme.

Kyslíková terapia je jednoduchá a predovšetkým účinná a každý zvládne urobiť si ju v pohodlí svojho domova. Usaďte sa, otvorte dobrú knihu, vylúštite krížovku, alebo len tak relaxujte pri televízii... najbližších 30 až 40 minút urobte niečo pre svoje zdravie a zároveň si doprajte psychický odpočinok. Terapiu môžete opakovať každé 1-2 dni podľa potreby.

Ako sa takáto čižma nastavuje si môžete pozrieť na odkaze:
https://www.youtube.com/watch?v=2xgDGocgu7U&feature=youtu.be

„Bohrov efekt“

Dánsky fyziológ Christian Bohr v roku 1904 popísal procesy, ktoré sa dejú v našom tele vplyvom zvýšeného príjmu kyslíka v krvi. Bohr prišiel na to, žekyslíková terapia má extrémne priaznivý vplyv na naše cievy.

Teplota nohy sa v dôsledku vazodilatačného účinku oxidu uhličitého zvýši – čo v praxi znamená, že cievy sa začnú rozširovať. Tepelné účinky kyslíkovej terapie sú reálne viditeľné v čase liečby pretože teplota chodidla sa zvýši vy môžete pozorovať zvýšenie teploty aj na druhej nohe. V krvi a v bunkách dochádza k zvýšenému príjmu kyslíka, čo má za následok pocit takzvaných „ľahkých nôh“. Vaše nohy prestanú bolieť a nebudete mať pocit, že sú ťažké. Tento stav nazývame práve „Bohrov efekt“.

Spravidla stačí ošetrovať iba jednu nohu, pretože liečenie jednej nohy má vplyv aj na druhú nohu – podobne ako pri masážnej terapii. Pred ošetrením si namočte a umyte nohy v horúcej vode, aby boli póry pokožky vyčistené a otvorené. Pred terapiou sa nekrémujte. Znížilo by to účinky terapie.

Liečebné účinky Zlatej čižmy Vám pomôžu pri:

  1. Prevencia a liečba pri zužovaní tepien a ciev – artérioskleróze

  2. Kŕčové žily

  3. Cukrovka - Je to spôsob ošetrenia diabetickej nohy
  4. Zlepšuje krvný obeh a tonus ciev (stály stav napätia ciev). Najnovšie štúdie ukazujú, že pravidelné používanie kyslíkovej terapie zlepšuje taktiež prietok krvi mozgom.
  5. Plesňové ochorenia. Plesne totiž neznášajú  prostredie bohaté na CO2
  6. Zmierňuje bolesť nôh zlepšením obehu krvi
  7. Zmierňuje záchvaty dny
  8. Využíva sa pri periférnej polyneuropatii – ak máte problémy s necitlivosťou v končatinách, brnení, pálení, alebo ak Vám ubúda svalová hmota v končatinách
  9. Metabolický syndróm – ktorého príznaky sú všetky vyššie spomenuté problémy; poškodenie ciev v organizme (ateroskleróza), čo má za následok zlyhanie srdca, infarkt alebo mozgovú príhodu, zmeny v obličkách, ktoré vedú k vysokému krvnému tlaku a srdcovo-cievnym ochoreniam, spomalenie tvorby hor
  10. mónu inzulín, ktoré môže viesť k rozvoju cukrovky 2. typu

Zloženie

Samotná čižma je zložená z troch vrstiev.

Jednou zo zložiek je polyetylén – termoplast. Táto zlúčenina je známa svojou teplotnou stálosťou – vďaka tejto vrstve je noha v teple počas celej liečby. Okrem iného je takisto plynotesná a držiava oxid uhličitý úplne sa rozptýliť do nohy cez póry kože.

Čižmu tvorí aj polyuretánová pena, ktorá je pevná ale zároveň mäkká, noha je fixovaná v príjemnom materiály. Vnútro čižmy tvorí trojrozmerná tkanina, ktorá  umožňuje rovnomerné rozloženie vpusteného plynu vo vnútri čižmy.

Tip na zdravšie cievy:

Prvá pomoc a predovšetkým prevencia pri kôrnatení ciev je Váš životný štýl. Kyslíková terapia je určite tá najlepšia voľba, pri vyššie spomenutých zdravotných ťažkostiach, ale nezabúdajte na dostatočný a zdravý pohyb a cvičenie (najlepšie s váhou vlastného tela), na zdravú stravu – doprajte si viac rýb a morských plodov, ktoré majú anisklerotický účinok a určite obmedzte cukor, ktorý vo všeobecnosti podporuje zápalové procesy v tele.

Ako sa stravovať zdravo pri srdcovo-cievnych ochoreniach? Pozrite si video a zdravom stratovaní na odkaze:

https://youtu.be/rDL95S1xKwo

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia