Kategórie
 
 
 
 
 

Svetlo, ktoré lieči

Trpíte depresiami? Trápi vás bolesť kĺbov? Máte kožné problémy? Zbavte sa svojich zdravotných problémov svetlom, ktoré lieči.

Svetelná terapia

Svetelná terapia je jedným z najstarších metód liečby rôznych chorôb, ktorých podstatou spočíva v namierenom účinku silného svetla na postihnuté bolestivé orgány a časti tela. Fototerapia je jednou z moderných metód medicíny a kozmetológie založená na použití smerových svetelných lúčov simulujúcich slnečné svetlo. V modernom svete sa svetelná terapia aktívne používa nielen ako ďalšia terapeutická technika, ale aj ako nezávislý spôsob liečby.

Funguje na princípe použitia dostatočne jasných lúčov, ktoré sú schopné preniknúť hlboko do tkanív a orgánov osoby. Na rozdiel od priameho slnečného žiarenia, neobsahujú tieto svetelné lúče ultrafialové žiarenie. V dôsledku toho sa eliminuje pravdepodobnosť vzniku extrémne negatívnych vedľajších účinkov.

Metódy svetelnej terapie sa veľmi často používajú ako účinná pomôcka pri štandardnej liečbe ochorení. Ako samostatná liečebná technika sa svetelná terapia zvyčajne používa iba na odstránenie depresií, obnovenie cirkadiánneho rytmu (normálne fungovanie biologických hodín) a tiež v kozmetológii. Na rozdiel od súčasného názoru sa ultrafialové, infračervené a kremeňové žiarovky nepoužívajú pri svetelnej terapii, pretože s mimoriadne priaznivým účinkom na ľudské telo majú tiež veľa pomerne závažných vedľajších účinkov.

Pri svetelnej terapii sa používa len špeciálne úzke polarizované svetlo. Režim terapie môže v závislosti od stupňa problémov a požadovaného výsledku trvať od 30 minút až po 2 hodiny.

Aplikácia svetelnej terapie

Vzhľadom na svoje silné optické vlastnosti je polarizované svetlo schopné pôsobiť priamo na intracelulárne funkčné časti, čím urýchľuje procesy metabolizmu a syntézy látok potrebných pre normálny život. V dôsledku toho sa zväčšuje tón všetkých tkanív, zvyšuje sa imunita, regeneračné vlastnosti organizmu sú oveľa lepšie a patogénne procesy sú inhibované alebo dokonca odstránené.

Biolampy Medolight, Zepter či Activelight sú obľúbené nielen pri domácej intenzívnej liečbe, ale tiež v zdravotníckych zariadeniach, ako aj v medicínskej kozmetike.

Kedy siahnuť po svetelnej terapii?

Svetelné lúče stimulujú imunobiologické aktivity ľudského tela. Počas aplikácie svetla môžu lúče preniknúť do epitelových tkanív a ovplyvniť krvné bunky. Okrem toho táto technika sa často používa na:

  • hojenie rán
  • regeneráciu tkanív
  • odstraňovanie bolesti pri poranení, popálení a trhlinkách tkanív, vrátane svalov
  • urýchlenie zotavenia po operácii
  • liečbu chorôb v ústnej dutine
  • liečbu vredov, zápalu slizníc
  • liečenie kožných ochorení, ako je napríklad štandardné akné a vyrážky, ťažší ekzém a tiež pomáha zmierniť chronickú nevyliečiteľnú lupienku
  • liečbu vírusových a bakteriálnych lézií kože
  • rýchlejšie zotavenie poškodených kĺbov, väziva a šliach
  • liečbu depresie

Oficiálne bolo dokázané, že ženy sú dvakrát náchylnejšie na rôzne depresívne poruchy a liečba svetlom pomáha pomerne rýchlo zbaviť sa týchto psychických chorôb. Okrem toho techniky svetelnej terapie môžu znížiť bolesť menštruácie a eliminovať nervozitu.

Liečenie farebným svetlom

Zdravie je závislé na rovnováhe nielen našich fyzických, ale tiež emočných, duševných a duchovných potrieb. Princíp colorterapie vychádza z predpokladu, že farby sú spojené so siedmimi hlavnými čakrami, ktoré sú duševným centrom nášho tela a nachádzajú sa pozdĺž chrbtice. Terapia farbami BIOPTRON je šetrná, bezpečná a účinná. Vzpruží vás pomocou jasných farieb a kozmetických prípravkov s nádhernými vôňami a esenciami. Terapia farbami je založená na bioinformačnom systéme tlakových bodov a na stimulácii čakier, ku ktorej dochádza pôsobím blahodarných účinkov svetla.

Svetelná terapia v kozmetike

Svetelná terapia našla svoje uplatnenie aj v kozmetike. Liečivá sila svetla preniká do buniek, a to nielen na povrchu, ale až do hĺbky pokožky. Je schopné aktivovať regeneračné a anti-aging funkcie, takže pokožka sa veľmi rýchlo regeneruje, ostáva zdravšia, pevnejšia a mladšia. Účinnosť svetelnej terapie pocítite aj pri liečbe alergickej dermatitídy.

Veľmi často sa používa svetelná terapia na liečbu akné a úpravu pokožky u ľudí s veľmi mastným typom kože. Svetlo vyžarujúce cez svetelnú lampu je bez akýchkoľvek vedľajších účinkov. Jeho liečivú silu pocítite už po niekoľkých sedeniach.

Okrem toho terapia svetlom má ďalšie pozitívne účinky na pleť:

  • pokožka sa vyrovná a vrásky na tvári sa čiastočne vyhladia alebo úplne stratia
  • stimuluje produkciu kolagénu a elastínu, čo má za následok, že koža sa stáva pružnejšou a prestávajú sa vytvárať nové vrásky
  • chráni pokožku pred nadmernou stratou vlhkosti
  • zosilňuje steny ciev kapilárnej siete

Aké liečivé lampy poznáme?

Pri svetelnej terapii máte na výber medzi niekoľkým druhmi liečivých lámp. Medzi najznámejšie a cenovo najdostupnejšie patria lampy s infračerveným svetlom. Infračervené svetlo z lampy preniká do tkaniva a svalov vo forme tepla, ktoré zosilňuje krvný obeh, samoliečebný proces metabolizmu, a tým podporuje proces hojenia. Jej pozitívne účinky oceníte pri prechladnutí, bolestiach uší, hrdla, svalov, zápale nosových dutín a pri dennej starostlivosti o pleť.

Pri hojení rán a obnove tkanív, vo fyzioterapii a rehabilitácii, v reumatológii, športovej medicíne, kozmetike a dermatológii oceníte biolampu s polarizovaným svetlom

Ste bez nálady? Zabúdate? Trpíte nespavosťou? Máte oslabený imunitný systém či problémy s pleťou? Vyskúšajte pozitívne účinky farebnej terapie. Colorterapiu a jej pozitívne účinky na váš organizmus si môžete dopriať liečebnými lampami od renomovaných značiek Zepter, Medilight, Activlight. 

Vedľajšie účinky sú pri svetelnej terapii zriedkavé, ale napriek tomu pri niektorých typoch ochorení sa liečba svetelnou terapiou vôbec neodporúča, napr. pri akejkoľvek forme tuberkulózy, oftalmických ochoreniach či v kombinácii so silnými liečivými kožnými prípravkami. Pokiaľ trpíte závažným zdravotným problémom, poraďte sa o využití svetelnej terapie so svojím ošetrujúcim lekárom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia