Kategórie
 
 
 
 
 

Zbavte sa bolesti masážnou akupresúrnou podložkou

Trpíte bolesťou chrbta, ťažkých nôh či hlavy? Vyskúšajte v pohodlí domova masáž pomocou akupresúrnej masážnej podložky.

Trpíte bolesťou chrbta, ťažkých nôh či hlavy? Vyskúšajte v pohodlí domova masáž pomocou akupresúrnej masážnej podložky.

Akupresúrna masáž vychádza z tradičnej čínskej medicíny

Tlakom na akupunktúrne body stimulujete reflexné zóny na chodidlách a energetické meridiány. Na rozdiel od akupunktúry, pri ktorej k stimulácii akupunktúrnych bodov dochádza pomocou vpichu ihiel, akupresúrna masáž pracuje len tlakom na konkrétne body. Akupresúrnou podložkou si teraz aj vy môžete dopriať akupresúrnu masáž priamo u vás doma, dokonca aj v kancelárii.

Akupresúrna podložka svojimi masážnymi výčnelkami rôznych tvarov imituje prirodzenú, nerovnú zem, ako je pláž, malé kamene alebo tráva. Stimuláciou akupresúrnych bodov na chodidlách sa v tele zlepšuje energetický tok, čím sa  optimalizuje správne fungovanie našich orgánov.

Prečo práve akupresúrna masážna podložka?

Akupresúrna masáž stimuluje krvný obeh, posilňuje imunitný systém, uvoľňuje svalové napätie, pomáha pri relaxácii a pomáha očistiť telo od toxínov.  Pri pravidelnom používaní má regeneračné a rekondičné účinky.  Masážne výčnelky príjemne masírujú a stimulujú reflexné body.

Chôdza na akupresúrnej podložke pôsobí proti plochým nohám, zbavuje telo bolesti a uvoľňuje svaly po fyzickej námahe. Masážou akupresúrnych bodov sa zlepšuje krvný obeh a tok lymfy v tele, preto sa akupresúrna masáž využíva aj v boji s celulitídou.

Pre koho je akupresúrna masážna podložka určená?

Masážna akupresúrna podložka vám pomôže, keď:

  • trpíte bolesťami chrbta a nôh
  • máte stuhnuté svalstvo
  • máte sedavé zamestnanie
  • máte ploché nohy

Akupresúru by nemali aplikovať tehotné ženy, ľudia so závažnými poruchami krvného obehu, s hemofíliou alebo vnútorným krvácaním. Ak trpíte závažnými zdravotnými ťažkosťami, informujte sa o možnosti aplikácie akupresúry u vášho lekára.

Ako používať masážnu akupresúrnu podložku

Používanie akupresúrnej podložky je veľmi jednoduché. Po podložke s masážnymi výčnelkami môžete chodiť, ležať na nej, robiť kolísku na chrbte, masírovať nohy, keď sedíte, alebo si na ňu sadnúť. Tlak na akupresúrne body vyvíjate váhou svojho tela. Intenzitu tlaku viete ovplyvniť spôsobom používania masážnej podložky. Záleží na vás či si masáž doprajete v stoji, sede, ľahu, v  ponožkách alebo naboso. 

Nohy môžete masírovať v sede tak, že chodidlami na podložku zatlačíte a následne tlak uvoľníte. Intenzitu tlaku na akupresúrne body zvýšite, keď sa budete po podložke prechádzať.

Účinnosť masáže akupresúrnych bodov na chodidlách zvýšite, ak si pred masážou vložíte nohy do teplej vody. Do vody môžete pridať soľ alebo bylinky. Nohy dôkladne usušte uterákom a poprechádzajte sa po masážnej rohoži.

Pri bolestiach chrbta či stuhnutého svalového tonusu sa môžete o podložku oprieť a mierne hýbať chrbtom do strán. Stuhnuté svalstvo chrbta si uvoľníte ak si na masážnu podložku s výčnelkami ľahnete. Tlak na akupresúrne body zvýšite jemným valivým pohybom do strán.

Výhody akupresúrnej podložky:

  • zlepšuje svalový krvný obeh
  • znižuje svalové napätie
  • zlepšuje cirkuláciu krvi a lymfy
  • posilňuje svaly na nohách
  • skracuje čas regenerácie tela po fyzickej námahe
  • zmierňuje bolesť unavených nôh, chrbta, krku a ramien
  • stimuluje činnosť nervového systému
  • zabraňuje plochým nohám a pomáha správne tvarovať nohu dieťaťa 

Dajte stop bolesti a únave a doprajte si reflexnú masáž pomocou akupresúrnej podložky v pohodlí vášho domova kedykoľvek, keď sa budete cítiť vyčerpaní alebo vás bude trápiť bolesť chrbta či stuhnuté svalstvo. Objednajte si akupresúrnu podložku teraz a užívajte život naplno. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia