CÍCER semená na klíčky 500g
13,80 € s DPH
Cícerové klíčky sú skvelým zdrojom bielkovín. Majú približne 20 % bielkovín a uhľohydrátov, látok, ktoré sú potrebné na udržanie bezpečnej hladiny glukózy v krvi na dodanie energie telu a mozgu.
Okrem toho klíčky cíceru obsahujú minerálne látky, akými sú zinok, železo, ale aj vápnik a horčík, teda minerálne látky posilňujúce kosti a zdravie nervovej sústavy.
Cícerové klíčky majú mnohé blahodarné zdravotné účinky:
Chránia pred srdcovými chorobami, vďaka obsahu vlákniny podporujú chudnutie a zlepšujú trávenie.
Sú dokonalým doplnkom stravy pre vegánov i vegetariánov.
Zvyšujú plodnosť. Ak máte problém otehotnieť, vyskúšajte cícerové klíčky.
Majú protirakovinové účinky.
Zmierňujú bolesti hlavy, dokážu zlepšovať kvalitu vlasov a nechtov.
Podporujú liečbu cukrovky.
Vďaka nenasýteným mastným kyselinám zlepšujú metabolizmus.
Veľmi priaznivo pôsobia na slezinu, pankreas a žalúdok.
Zvyšujú imunitu.
Návod na klíčenie:
- Klíčenie semien cícera - odporúča sa naklíčiť ich v nádobe na klíčenie, zaliať vodou a nechať stáť 12-15 hodín. Potom ich opláchnite, nechajte odkvapkať a postupujte rovnako ako pri ostatných semenách (oplachujte ich niekoľkokrát denne).
- Nemali by sa klíčiť spolu s inou fazuľou.
- Čas klíčenia: približne 5 dní.
- Klíčky jedzte surové alebo mierne tepelne upravené či vyprážané. Podobne ako sójové klíčky, aj cícerové klíčky by sa mali variť rýchlo, do 3 - 5 minút.